Ontmoet ons team

Ons team bestaat uit jond en oud. Een diverse groep mensen, die allemaal een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van ons Noaberserf Wierden. Elk teamlid brengt zijn of haar eigen passie en toewijding mee. Wie zijn wij:

Peter en Miranda Scheffer

Miranda is 51 jaar en een echte verbinder en aanjager, zij werkt bij Cogas te Almelo. Peter is 49 jaar en Miranda haar rots in de branding. Peter is weloverwogen, positief kritisch en heel handig, hij is technisch coördinator bij Trivium Meulenbelt Zorg. Met z'n tweetjes willen zijn graag  wonen in een Noaberserf, het liefst in een biobased woning met hond Kai. Zij wonen nu in de wijk de Weuste in Wierden met hun 2 zoons Bas en Coen en hond Kai. Bas is 22 jaar en helpt graag mee om een geschikte locatie te vinden om het Noaberserf  Wierden te realiseren 

Mascha Drogt

Mascha is een 20-jarige, gedreven, enthousiaste en innovatieve Bouwkunde student. Ze woont nog bij haar ouders in de wijk de Weuste in Wierden. Ze gaat graag samen met een enthousiaste groep mensen de uitdaging aan om klein wonen in de gemeente Wierden mogelijk te maken. Het liefst wil ze zelf ook een klein huisje bouwen van natuurlijke en gerecyclede materialen. Met haar passie voor wonen in en met de natuur wil ze graag bouwen aan een mooie en gezonde wereld.

Frank de Jager

Frank is 20 jaar en een student Precisietechniek op het ROC van Twente, met kijk op de toekomst voor zijn eerste huis, staat hij open voor nieuwe creatieve ideeën en voor milieu verantwoordelijke levensstijl. Het idee van midden in de stad te wonen in een verhuurde- studenten woning ziet hij niet zitten. Een plek waar hij zelf met de samenwerking van vrienden, een eigen huisje kan ontwerpen, inrichten en deel uitmaken van gezonde woonomgeving ziet hij als een beter alternatief. Voor nu woont hij met zijn ouders in Wierden, maar ziet geen reden om deze gemeente te verlaten en een plek te realiseren met deze groep voor het mogelijk maken van klein wonen in Wierden.

Douwe Baas

Douwe is de oudste van de groep en geniet al een tijdje van zijn pensioen. Hij is bestuurslid van de vereniging 't Hôfke te Wierden en is afgevaardigde van het bestuur in deze groep. Hij heeft duurzaam wonen hoog in het vaandel staan en zal één van de bewoners worden van de door het 't Hôfke te Wierden gerealiseerde woonhof op het Zuidbroek in Wierden. Hij ondersteunt het streven van het Noaberserf Wierden volledig en wil graag een steentje bijdragen aan de realisatie daarvan

 

Gerhard Kosters

Gerhard is 32 jaar, werkzaam als BIM engineer bij Alkondor te Hengelo. Hij heeft zijn hele leven in het buitengebied van Enter gewoont, maar door het niet kunnen vinden van een betaalbare woning in het buitengebied is hij nu woonachtig in een appartement in Holten centrum. Gerhard wil het liefst op een Noaberserf wonen waar de bestaande boerderij behouden blijft en de stallen worden omgebouwd tot schuurwoningen.  Het liefst hergebruik hij materialen en koestert hij wat er al is.

 

Gert Hutten

Gert woont in Wierden en heeft meer dan 40 jaar gewerkt in de bouwsector. Met zijn bouwkundige kennis wil hij een bijdrage leveren aan de gedreven groep mensen welke deel uitmaken van Noaberserf Wierden. Doel is in onze gemeente Wierden een bestaand boerenerf te veranderen tot een Noaberserf, dat is voor Gert de uitdaging. Denk hierbij aan o.a. kleinschalige (schuur)woningen, gebouwd met kwalitatief duurzame en biobased materialen. En wat we kunnen hergebruiken, willen we ook hergebruiken. 

Ons team